Εκατομμύρια οι άνεργοι στην Ελλάδα από το 2012

Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2011

Τα χειρότερα έρχονται το 2012για την Ελλάδα... με το έλλειμμα να τροφοδοτεί τεράστιο χρέος και την ανεργία να καλπάζει σε δυσθεώρητα ύψη. ..

Ιδιαίτερη αίσθηση προκαλεί, πάντως, η αναθεωρημένη πρόβλεψη για την ανεργία, η οποία τη φετινή χρονιά θα φτάσει στο 16,5% και το 2012 στο 18,5%, κάτι που σημαίνει πρακτικά ότι οι επισήμως καταγεγραμμένοι άνεργοι θα φτάσουν πάνω από 1.000.000 ανθρώπους την ώρα που η Κυβέρνηση με τη Τρόικα συζητά για το εάν πρέπει να γίνουν απολύσεις στο Δημόσιο.
Όσον αφορά στις δημοσιονομικές προβλέψεις, οι εκτιμήσεις των οικονομολόγων του ΔΝΤ επιβεβαιώνουν ουσιαστικά τις πληροφορίες, που ήθελαν τη Τρόικα να εκτιμά ότι η διαφαινόμενη απόκλιση από τον στόχο του Ελλείμματος θα είναι τουλάχιστον 0,7% του ΑΕΠ.
Σύμφωνα με τις προβλέψεις του Ταμείου, όπως αυτές αποτυπώνονται στο FISCAL MONITOR, το φετινό Έλλειμμα θα διαμορφωθεί στο 8% και την επόμενη χρονιά στο 6,9%, αποκλίνοντας κατά 0,7% του ΑΕΠ δηλαδή κατά περίπου 1,6 δισ ευρώ.
Εντύπωση προκαλεί, η εκτίμηση ότι Ελλάδα, μαζί με την Ιταλία και την Ιαπωνία θα έχουν τη μεγαλύτερη αύξηση Χρέους μέσα στη 5ετία που ακολουθεί ήτοι κατά 20 ποσοστιαίες μονάδες, με την απαιτούμενη προσαρμογή στα όρια του 60% να διαμορφώνεται στο 19% του ΑΕΠ για το διάστημα έως το 2030, συνυπολογιζομένης της γήρανσης του πληθυσμού.
Θα πρέπει να σημειωθεί, ότι όσον αφορά στο εργαλείο των αποκρατικοποιήσεων, από τη χρήση του οποίου η Ελλάδα υπολογίζει 50 δισ ευρώ ως το τέλος του 2015, το ΔΝΤ χαρακτηρίζει το στόχο φιλόδοξο αλλά όχι ακατόρθωτο, σημειώνοντας, ότι το διεθνές οικονομικό περιβάλλον όπως αυτό χαρακτηρίζεται από τη χαμηλή ανάπτυξη και την αστάθεια στις χρηματαγοράς, αυξάνουν το βαθμό δυσκολίας του ελληνικού εγχειρήματος.
Διαβάστε ποια νέα μέτρα σοκ απαιτεί η τρόικα και ποια 10 επαγγέλματα με υψηλή ζήτηση στην Ελλάδα.

Πηγή:troi-kanoi.blogspot.com

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου