ΤΟ ΓΛΥΚΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ!!!!

Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011

Cookies σοκολάτας


Υλικά για 35 –περίπου- κομμάτια


190 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του


2 γεμάτες κουταλιές κακάο (καλής ποιότητας)


250 γρ. μαργαρίνη


7 κ. σ ζάχαρη


1 φλ. σταγόνες σοκολάτας


Διαδικασία


Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς. Kοσκινίζουμε το αλεύρι με το κακάο.


Χτυπάμε στο κάδο του μίξερ το βιτάμ με τη ζάχαρη μέχρι να αποκτήσουν μορφή κρέμας. Κατόπιν προσθέτουμε το μίγμα αλεύρι, κακάο. Το μίγμα στην αρχή θα σας φανεί πολύ στεγνό αλλά αν δουλέψετε λίγο το μίγμα θα καταλήξετε σε ζύμη. Προσθέτουμε και τις σταγόνες σοκολάτας και συνεχίζουμε το ζύμωμα.


Κόβουμε σφαιρίδια από τη ζύμη που έχουν το μέγεθος ενός καρυδιού. Τα τοποθετούμε σε λαδωμένη λαμαρίνα αφήνοντας ανάμεσα τους 3 εκ. διάστημα. Πιέζουμε λίγο το πάνω μέρος από τα μπισκότα με ένα πιρούνι. Βάζουμε τη λαμαρίνα στο φούρνο και ψήνουμε για 5 λεπτά . Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 150 βαθμούς και ψήνουμε για 10 με 15 λεπτά ακόμη. Όταν βγάλουμε τα μπισκότα από το φούρνο τα τοποθετούμε σε μια σχάρα για να κρυώσουν όπως πρέπει και να μην υγροποιηθούν.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου