Μια νόστιμη και γρήγορη συνταγή, ιδανική για φοιτητές/φοιτήτριες!!

Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011



Τα πιο μαλακά και νόστιμα κεφτεδάκια!! Απολαύστε τα....


ΥΛΙΚΑ (για 3-4 άτομα περίπου)

500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο,7-8 φρυγανιές, 1 κρεμμύδι, γάλα εβαπορέ (λίγο), 2 σκελίδες σκόρδο, ρίγανη, δυόσμο, αλάτι (μια κουταλιά τις σούπας περίπου), πιπέρι, κύμινο (προαιρετικά) λίγο λάδι, αλεύρι σταρένιο.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε τον κιμά σε ένα μπολ βαθύ. Σε ένα πιατάκι βαθύ ρίχνουμε λίγο γάλα (και ελάχιστο νερό).Μέσα εκεί βουτάμε μια μια τις φρυγανιές να μουσκέψουν καλά και τις τρίβουμε με τα χέρια μας να κοπούν πολύ μικρά κομματάκια μέσα στο μπολ με τον κιμά. Ύστερα τρίβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο! προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι (το κύμινο) και τρίβουμε καλά την ρίγανη και το δυόσμο μέσα στο μείγμα (Από αυτά βάζετε όσο θέλετε ανάλογα την προτίμηση σας). Προσθέτουμε λίγο λάδι και ανακατεύουμε! Μόλις τα υλικά μας ενωθούν καλά κ γίνουν ένα ενιαίο μείγμα τα πλάθουμε μικρά κεφτεδάκια στο μέγεθος που εμείς θέλουμε!

ΤΗΓΑΝΙΣΜΑ

Βάζουμε σε ένα τηγάνι λάδι (όχι πάρα πολύ), και το αφήνουμε ως που να κάψει λιγάκι! Ταυτόχρονα, βάζουμε σε ένα πιάτο βαθύ λίγο αλεύρι σταρένιο, περνάμε τα κεφτεδάκια εκεί πολύ καλά, να αλειφτούν καλά! Μόλις το λάδι κάψει αρκετά ρίχνουμε τα κεφτεδάκια μέσα και τα αφήνουμε (όχι σε πολλή δυνατή φωτιά) να τηγανιστούν!! Τα γυρνάτε κάθε τόσο να γίνουν καλά και να μην καούν και…………



ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ... ;)


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου